Snackbareigenaar blij met komst camera’s busstation Uithoorn

UITHOORN – Snackbareigenaar Marvin Meeuwig is blij dat de gemeente Uithoorn eindelijk met maatregelen komt om de overlast rond het busstation flink aan te pakken. Bij het station komen drie bewakingscamera’s te hangen, maakte het Uithoornse college gisteren bekend. Kleine criminaliteit en ernstige vernielingen, zoals tijdens de afgelopen jaarwisseling, moeten zo worden voorkomen.

“Top, dat is echt top!” reageert snackbareigenaar Marvin Meeuwig op de maatregelen die de gemeente Uithoorn neemt om de jeugdoverlast aan te pakken. “Ik ben daar echt blij mee!” Hij heeft een zaak vlakbij het busstation en had tot de coronacrisis regelmatig last van hangjongeren. Het liep de spuigaten uit.

Lees ook: Uithoornse ondernemer wil hangjongeren omtoveren tot patatbakkers

Het absolute dieptepunt waren de vernielingen tijdens de afgelopen jaarwisseling. Vandalen hielden toen flink huis in Uithoorn.

“Het is jammer dat het zo moet, want eigenlijk is het zonde van het geld dat er tegenaan wordt gegooid,” zegt de Uithoornaar: “De bewakingsbeelden moeten toch door iemand nagekeken worden.” Meeuwig denkt daarom dat alleen bij grote incidenten de beelden teruggespoeld worden en niet bij een ‘klein vergrijp’ als een fietsendiefstal.

Groot pakket

Uithoorn zet met het pakket maatregelen groot in om de overlast aan te pakken. Behalve extra cameratoezicht bij het busstation is er ook meer prioriteit vrijgemaakt bij de politie om op te treden. Er wordt gesurveilleerd op ‘hotspots’ waar het vaak misgaat.

Lees ook: Eindelijk beveiligingscamera’s op Uithoorns busstation

De gemeente kan verder een beroep doen op het zogeheten flexteam van de Amsterdamse politie. Dat is een team met agenten die tijdelijk mee kan helpen met opsporing en handhaving. En jongerenwerkers worden meer betrokken bij de aanpak van overlastplegers.

Via onze mediapartner NH. Foto NH.