Horeca stelt ultimatum: 17 januari weer open. Ook Amstelveen is het zat

het wapen

AMSTELVEEN – Voor horecaondernemers is de maat vol. Als het kabinet niet met (extra) steun komt, gaan veel zaken in Nederland ondanks de dan geldende coronamaatregelen – vanaf 17 januari weer open. Ook in Amstelveen zijn de horecaondernemers moedeloos en is de frustratie hoog.

De horecaondernemers uit Amstelveen zijn bekend met het ‘gerucht’ over de demonstratie van 17 januari. Theo Konijnenburg van Café Het Wapen van Amstelveen: “In de WhatsApp-groep met horecaondernemers van Amstelveen heb ik het bericht over ’17 januari’ voorbij zien komen, maar er is (nog) niets officieel. Op dit moment is er nog niets concreets vanuit het Koninklijke Horeca Nederland (KHN)”. Konijnenburg wacht het af en is vooral moedeloos. “Op dit moment is alles onzeker en dat de horeca het zat is – dat is duidelijk.”

Horeca open als statement
“Als de horeca op 17 januari opengaat, dan gaan wij met Abina open, vertelt Jeffrey Oudshoorn, mede-eigenaar van Abina. “Het is puur als statement: dit gaat niet meer zo, er moet meer financiële steun komen.”

Oudshoorn denkt niet dat Abina de enige horeca in Amstelveen is die (mits het doorgaat) op 17 januari zal demonstreren. “De horecaondernemers in Amstelveen zijn erg fel.”

Brandbrief wordt serieus genomen
Het zal niet de eerste demonstratie van de Amstelveense horecaondernemers zijn. Vorige maand brachten de ondernemers een brandbrief aan de gemeente waarin ze hun zorgen uitte. Ze demonstreerde op het Stadshart in Amstelveen. Om het hoofd boven water te kunnen houden, vroegen zij in de brief onder andere om kwijtschelding van de onroerendzaakbelasting en andere heffingen.

Een lichtpuntje voor de lokale horeca want er komt lokale steun. Hoe dat ingevuld gaat worden is nog niet bekend. “We worden gehoord en onze brandbrief wordt door de gemeente Amstelveen serieus genomen. Dat is in ieder geval heel fijn”, vertelt Oudshoorn.

Als er deze week meer bekend wordt vanuit het KHN leest u dat op rtva.nl

Bekijk de aflevering van 1Amstelveen: “Water staat horeca aan de lippen”.