College legt werkzaamheden in Oude Dorp ondanks kritiek niet stil

Ondanks kritische woorden van bbA (Burgerbelangen Amstelveen) en schriftelijke vragen van AVA (Actief voor Amstelveen) ziet het college van B&W geen reden om de werkzaamheden voor de herinrichting van het Oude Dorp tijdelijk te staken.

Bewoners in het Oude Dorp voelen zich onvoldoende gehoord in hun bezwaren en vinden dat de gemeente ‘hun vertrouwen ernstig schaadt’. “De gemeente heeft vanaf het begin van de plannen inwoners en ondernemers zo veel mogelijk meegenomen en betrokken bij de ontwikkelingen in het Oude Dorp. Er zijn diverse bijeenkomsten georganiseerd om bewoners en ondernemers te horen over de plannen. Wij betreuren het dat niet alle bewoners het eens zijn met het resultaat”, stelt het college in een brief aan de gemeenteraad. “Participatie geeft input om verschillende belangen te inventariseren en af te wegen binnen de gestelde kaders. Het is aan het gemeentebestuur om de belangen af te wegen en keuzes te maken. Dat betekent veelal dat niet alle wensen en verwachtingen gerealiseerd kunnen worden.”

Onlangs werden de werkzaamheden in het Oude Dorp al gestart, tegen het zere been van de bewoners aan. Volgens het college staan de diverse projecten (herinrichting, Verkeersbesluit en betaald parkeren) los van elkaar. Tegen het Verkeersbesluit werd een bezwaarprocedure gestart. Daarover zegt het college van B&W: “Onafhankelijk van het (te nemen) verkeersbesluit, kunnen de huidige werkzaamheden voor de herinrichting van het Oude Dorp worden uitgevoerd. Hetzelfde geldt voor de plannen om betaald parkeren in te voeren.”