Burgemeester Poppens: “Dit artikel lijkt erg suggestief”

Burgmeester Tjapko Poppens heeft schriftelijk gereageerd op een artikel in het AD waarin raadslid Tawros Aslanjan wordt genoemd. Poppens bevestigt, na een gesprek met het Openbaar Ministerie, dat er geen onderzoek loopt naar Aslanjan en dat hij geen verdachte is.

Poppens:  “In het artikel worden geen feiten over het raadslid genoemd die strafbaar zijn, noch dat er concrete verdenkingen zijn. Daarmee lijkt het artikel nogal suggestief. Inmiddels heeft de burgemeester contact gehad met het Openbaar Ministerie over deze situatie. Zij bevestigen dat er geen onderzoek loopt naar het raadslid en dat hij geen verdachte is. Er is voor de burgemeester dan ook geen aanleiding om te twijfelen aan de integriteit van dit raadslid, zo heeft hij het raadslid ook persoonlijk laten weten. Het blijft bijzonder vervelend dat dit bericht zo in de media verschijnt.”

In het artikel in het AD wordt de zakenpartner van Aslanjan, de Amstelveense D.G. genoemd. Op zijn huis is beslag gelegd op verzoek van de Italiaanse justitie omdat de aankoop van het huis mede gefinancierd zou zijn met geld dat afkomstig van zijn vader, die in verband wordt gebracht met de Italiaanse maffia. De vader van D.G. werd in februari gearresteerd in Brazilië.

Lees ook: D.G weet niets van beslaglegging en zit gewoon in zijn huis
Lees ook: Tawros Aslanjan (D66) noemt artikel in AD ‘karaktermoord’