Tawros Aslanjan (D66) noemt artikel in AD ‘karaktermoord’

“Het is karaktermoord”, zegt Tawros Aslanjan. Het D66-gemeenteraadslid zegt ervan overtuigd te zijn dat het bericht dat het Openbaar Ministerie beslag heeft gelegd op de woning van zijn zakenpartner niet zomaar naar buiten is gekomen, maar dat er een link is met de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Wie heeft deze journalist gevoed?”, vraagt hij zich hardop af naar aanleiding van een artikel van Koen Voskuil in het AD vandaag.

Het Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op de Amstelveense woning van de 31-jarige D.G., die in het Oude Dorp een ijssalon heeft samen met Aslanjan. Het beslag is gelegd op verzoek van de rechtbank in het Zuid-Italiaanse Lecce. Volgens het OM is het doel na te gaan of Alduino G., de vader van D.G. (verdacht van betrokkenheid bij een tak van de Italiaanse maffia) met crimineel geld heeft meebetaald aan de woning.
Tawros Aslanjan, de Amstelveense afdeling van D66 en burgemeester Tjapko Poppens hebben zaterdag in een verklaring benadrukt dat er geen verband is tussen deze kwestie en de zakenrelatie tussen D.G. en het gemeenteraadslid. In het artikel in het AD wordt gesteld dat “binnen de politie zorgen bestaan” over de connectie tussen beide zakenpartners. Daarvoor is volgens Aslanjan echter geen enkele aanleiding. Hij noemt de bewering ‘onzin’ en ‘suggestief’. “Ik ben clean, het Openbaar Ministerie heeft dat in mijn richting ook bevestigd.”

Feit is dat Alduino G., de vader van D.G. heeft meebetaald aan de woning van zijn zoon. De herkomst van dat geld is onderwerp van onderzoek. Aslanjan zegt ook zijn hand in het vuur te steken voor zijn zakenpartner, die tevens al lange tijd zijn vriend is. “Een zoon mag niet de dupe zijn van de eventuele daden van zijn vader”, zegt hij.

Op de eigen website geeft de Amstelveense afdeling van D66 de volgende reactie: “D66 Amstelveen heeft kennisgenomen van het artikel in het AD waarin ook raadslid Tawros Aslanjan wordt genoemd. Zoals in het artikel aangegeven en aan ons bevestigd zijn er geen strafrechtelijke verdenkingen of onderzoeken gaande naar Aslanjan. De kwestie is besproken en wij zien op basis van de beschikbare informatie geen reden om te twijfelen aan de integriteit van Aslanjan. Verder is de zaak wat ons betreft een privéaangelegenheid.”

Lees ook: D.G weet niets van beslaglegging en zit gewoon in zijn huis